Народний депутат України Олесь Доній звернувся до голови Полтавської облдержадміністрації Олександра Удовіченка (доповнено)

Posted: 22 Грудня, 2011 by Україна - Ukraine in Слово депутата, звернення
Позначки:, , , ,

У своєму зверненні народний депутат України Олесь Доній просить голову Полтавської облдержадміністрації Олександра Удовіченка забезпечити виконання Конституції України, законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України на Полтавщині, як того вимагає Закон України “Про місцеві державні адміністрації”.

Народним депутатам України Олесю Донію, Сергію Гордієнку та Миколі Кульчинському стало відомо, що зараз на Полтавщині порушується законне право працівників виконавчої влади, які проживають і працюють у сільській місцевості на отримання пільгових кредитів. Це право їм гарантує стаття 11 Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві», Указ Президента України від 27 березня 1998 року №222/98 та Постанова Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 1998 року №1597 «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі».

Вищезгадані народні депутати були вимушені звернутися за роз’ясненням до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України за роз’ясненням щодо права осіб, які проживають у сільській місцевості та працюють в місцевих органах виконавчої влади, на отримання пільгового кредиту незалежно від займаної посади в цих органах.

Комітет ВРУ констатував, що у перерахованих законодавчих актах немає обмежень права на кредити сільським забудовникам в залежності від місця роботи та займаних ними посад (текст відповіді).

Враховуючи викладене, народний депутат просить голову Полтавської облдержадміністрації  забезпечити виконання статті 11 Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві», розібратися в ситуації та сприяти встановленню справедливості.

Таке рішення, на думку депутата, буде справедливим по відношенню до голови фонду, а також дасть можливість отримувати кредити значній частині сільських забудовників – працівникам виконавчої влади, підпорядкованих безпосередньо голові ОДА, яким зараз фонд відмовляє, навіть, у прийомі документів.

Залишити коментар